ממרח עדשים ירוקות/חומות

חדשות כיפה אחת מל"ו 14/05/08 00:00 ט באייר התשסח

צילום: pixabay
צילום: pixabay

מצרכים

בצל קצוץ, רבע כוס שמן זית, כוס עדשים, 2 שיני שום כתושות, מלח, כמון ופלפל שחור, כפית גרגרי כוסברה טחונים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא זהוב, תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים ליטר מים רותחים ואת העדשים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים מאוד את האש ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם בוחשים, עד שכל המים נספגים והעדשים רכות מאוד.

מעבירים למעבד מזון את רוב התבשיל ומשאירים שתי כפות בצד. מעבדים למחית חלקה, מתבלים ומגישים כמו חומוס. שמים במרכז את העדשים השמות. יוצקים מעל שמן זית ותבלינים. מגישים עם פיתה.

הערות

מעולה! טעים! אני אהבתי דווקא עם חומוס, אבל כל אחד והטעם שלו...

כתבות נוספות