טורטיה

חדשות כיפה מאלתרת 14/05/08 00:00 ט באייר התשסח

מצרכים

1/2 כוס קמח תירס (לא קורנפלור)

כוס וחצי קמח חיטה

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן

1/2 כוס מים.

הוראות הכנה

ללוש לבצק נעים מאוד לעבודה (ממש גמיש, אם יותר מידי קמח או מים אז תתקני)

לחלק לשמונה כדורים ולכסות לחצי שעה (בקערה זה בסדר הם לא נדבקים)

לחמם מחבת כבדה לחום גבוה לפתוח עיגול בצק לגודל קצת גדול מפיתה אבל דק מאוד (אני מרדדת והופכת אחרי כל רידוד כך היא לא נדבקת, לא מקמחת את השיש אבל אם את מסתבכת אז תקמחי)

להניח את העיגול במחבת הכבדה ולפתוח את העיגול הבא, להפוך את העיגול ולהוציא (אם את מהירה אז כשאת מסיימת לרדד את העיגול) סכ"ה צריך להיות בחבת כשתי דקות. אם עבר זמן אז עדיף שלא תהפכי אותה זה בסדר. אחרת היא תתייבש לך.

את הטורטיה המוכנה לכסות במגבת שלא תתייבש.

ממלאים בכל מה שבא.

הולך יופי לארוחת ערב עם ביצה קשה ותפ"א וחומוס..

הערות

8 יחידות אפשר להכנין כך גם דוריטוס- לחתוך את העיגולים לארבעה משולשים לפני הקליה ולקלות עד שמתייבש.

המתכון באדיבות

כתבות נוספות