ברוסקטות עם סלטים שונים

חדשות כיפה קיקצקה 26/11/08 00:00 כח בחשון התשסט

מצרכים

לברוסקטות - 2 -3 לחמניות/בגט פרוסים לפרוסות דקות (כסנטימטר ואף פחות) ואלכסוניות,מעט שמן זית (כפית לכל פרוסה), מספר שיני שום כתושות.

לסלט עגבניות - חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים/עגבניה רגילה קצוצה, בצל סגול קטן קצוץ דק,עירית טרייה וקצוצה בכמות נדיבה, 3 כפות שמן זית, כף חומץ בלסמי, מל"פ.

לסלט מתוק - אגס, תפוח צהוב, גזר, חופן נבטים עבים, מעט עירית קצוצה, כף דבש, כף מיץ לימון (ומעט יותר), כמה כפות שמן זית.

לסלט חציל קלוי - חציל שלם, טחינה (עדיף ביתית, לקנויות יש לרוב טעם לוואי), פתיתי שאטה לתיבול.

הוראות הכנה

ברוסקטות הן צנימי לחם המוגשים עם כף סלט רווי נוזלים על כל אחד מהם. המנה המסורתית מורכבת לרוב מצנים עבה למדי וסלט עגבניות, אני התאמתי את הרעיון לטעמי ולדרישותיה של מנה ראשונה לא כבדה מידי,צבעונית ויפה למראה.מומלץ להכין את כל הסלטים אבל כמובן שאפשר להסתפק באחד בלבד, או, לחילופין, לנסות רעיונות אחרים...

ברוסקטות: מפזרים את פרוסות הלחם בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה במצב גריל. לתת להן להקלות אך חשוב להשגיח - זמן הקלייה קצר מאוד. כדאי להפוך באמצע. יש לקלות עד להשחמה יפה אך לא לחריכה. בינתיים לערבב את השמן והשום. כאשר הפרוסות קלויות יפה יש למשוך כל אחת בכפית מהנוזל.

סלט עגבניות - לערבב את כל החומרים כשהם קצוצים יפה ולתבל בשמן, בלסמי ומל"פ.

סלט מתוק - לקלוף את התפוח, האגס והגזר לקערה (אם לא מגישים מיד כדאי לפזר כמה טיפות לימון למניעת השחרה), לקצוץ פנימה את הנבטים והעירית. להכין בנפרד את הרוטב - יש לערבב תחילה את הדבש והלימון ולהוסיף שמן זית לפי הטעם תוך כדי ערבוב. (או - בגרסא היעילה יותר - פשוט לטלטל בצנצנת). לצקת על הסלט ולהשאיר לספיגת טעמים.

סלט חציל - יש לקלות את החציל על אש פתוחה, לצננו, לקלוף אותו ולקצוץ את התוכן. להוסיף טחינה ושאטה.

הגשה - מארגנים את הברוסקטות על צלחת יפה ושמים כף סלט שונה על רובן (כדאי להשאיר כמה נקיות -- הן מצוינות גם בלי סלט).

הערות

כדאי לאפשר למנה לשבת כמה דקות כאשר הסלט כבר על הצנים, כדי לאפשר ספיגת נוזלים וטעמים.
זמן קליית החציל לא כלול.

כתבות נוספות