שווארמה טבעונית

אורנה עמר- בשלנית באתר ״יאמי״ 04/05/22 10:49 ג באייר התשפב

צילום: הדס פרץ
צילום: הדס פרץ

מצרכים

חבילת טופו קשה

2 בצלים

רבע כרוב לבן

פטרוזיליה

שן שום

תבלין לשווארמה

כורכום

סויה כשתי כפות

חצי סחסלה או יותר פטריות מכל סוג

שאוהבים.

מלח

הוראות הכנה

את הטופו מנגבים היטב בנייר מגבת וסופגים את הנוזלים ככל שניתן.

חותכים את הטופו לרצועות דקות . אפשר במנדולינה .

משרים את הטופו לחצי שעה לפחות בכף שתיים של סויה, שמן זית והתבלינים.

את הבצלים והכרוב חותכים לרצועות דקות .

מחממים שמן במחבא רחבה. מטגנים את הבצל והכרוב עם עוד כפית תבלין שווארמה וקצת מלח על אש קטנה ומערבבים כל הזמן, כעשר דקות עד שהבצל ממש מתכרמל . נכנע .

מוסיפים את הטופו הפטריות השום ממשיכים לערבב עד שהפטריות מתרככות והטפו משחים מעט.

את כל הטוב הזה ניתן לאכול בפיתה עם התוספות

ואפשר להניח על טחינת עמבה (מכינים טחינה ומוסיפים לה כף עמבה מוכנה )

מפזרים פטרוזיליה

רצוי גם להוסיף חריף

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר