קלסונס - מאכל שבועות צפתי מסורתי מהמאה ה16

חדשות כיפה 27/05/20 10:38 ד בסיון התשפ

קלסונס, צילום: רינת- בעלת קונדיטוריית הבוטיק 'מתוקים ממותגים' בצפת
קלסונס, צילום: רינת- בעלת קונדיטוריית הבוטיק 'מתוקים ממותגים' בצפת

מצרכים

4 כוסות קמח

כוס מים רותחים

2 ביצים

50 גרם מרגרינה

כפית מלח

גבינה מלוחה קשה

גבינה צפתית

ביצה

חמאה

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה לערבב כוס קמח וכוס מים רותחים, מוסיפים 2 ביצים, ולאחר לישה קצרה מוסיפים עוד 3 כוסות קמח, 50 גרם מרגרינה וכפית מלח.

למילוי נגרד גבינה מלוחה קשה (ממחלבת קדוש או המאירי) יחד עם גבינה צפתית וביצה לאיחוד התערובת.

לאחר מנוחה קצרה של הבצק, מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס״מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס, מניחים כפית גדושה של מלית במרכז הבצק ומניחים עליו עיגול נוסף ומהדקים בצדדים היטב.

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים וכפית מלח ומבשלים את הקלסונס עד שהם רכים וצפים למעלה (כמו פסטה).

מסדרים את הקלסונס בתבנית ומכניסים לתנור עם חתיכות חמאה ביניהם ואופים עד להשחמה קלה וריכוך החמאה.

הערות

מומלץ לגרד גבינה מלוחה קשה מעל. בתיאבון!

המתכון באדיבות רינת- בעלת קונדיטוריית הבוטיק 'מתוקים ממותגים'

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר