קוביות פולנטה מטוגנות

חדשות כיפה 22/08/19 13:31 כא באב התשעט

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

מצרכים

1 ליטר מים

1 כפית שטוחה מלח

1 כוס קמח תירס לפולנטה

200 גרם (1 כוס) פרמז'ן, מגורד

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

2-3 כפות רוטב פסטו ברילה

שמן זית לטיגון

להגשה:

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות ברילה

חופן גבינת פרמז'ן

הוראות הכנה

מכינים את הפולנטה:

בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את המלח.

בזרם דק ואחיד שופכים פנימה את קמח התירס אל תוך המים ובוחשים כל הזמן, על מנת שלא ייווצרו גושים.

מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.

מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו ובוחשים עד שהם נמסים ונטמעים בפולנטה. טועמים ומתקנים את תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.

משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ ומשאירים ל-15 דקות, עד שהיא מתייצבת.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.

מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת ואופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. באמצע האפייה הופכים לצד השני.

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הערות

מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן

המתכון באדיבות ברילה

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר