ספרינג רולס דפי אורז עם קריספי טופו

חדשות כיפה 27/03/22 16:50 כד באדר ב'

צילום: משק ויילר
צילום: משק ויילר

מצרכים

1 חבילה דפי אורז

1חבילה טופו חומוס בטעם טבעי משק ויילר מסונן ומיובש

2 כפות שמן קנולה או לפי הצורך, לטיגון

1סלסילה נבטים

1/2 כרוב סגול בינוני חתוך לרצועות

2 גזרים גדולים חתוכים לרצועות דקות או מגורר גס

2 מלפפונים בינוניים חתוכים לרצועות

1פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות

1פלפל צהוב בינוני חתוך לרצועות

1/4צרור כוסברה

הגשה:

3 כפות רוטב סויה או לפי הטעם

3 כפות רוטב צ׳ילי חריף

הוראות הכנה

חותכים את הטופו חומוס לרצועות דקות.

מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את הטופו חומוס עד להזהבה יפה.

מסדרים את הירקות שעובדים איתם בכלים נפרדים - ככה יותר נוח לעבוד איתם.

ממלאים קערה גדולה במים, ומרכיבים את הרולים אחד-אחד: טובלים דף אורז במים במלואו ומשאירים בפנים ל-5 שניות (אפשר לספור לאט עד 5). בשלב הזה הוא עדיין לא אמור להיות רך. מוציאים ופורסים על משטח העבודה.

שמים במרכז הדף את התוספות לפי הטעם. משתדלים להניח ולצופף אותן לכדי ערימה יפה. משאירים שוליים של כ-1.5 ס”מ מכל צד.

מרימים את חלק הדף שיותר קרוב אלינו ומניחים מעל התוספות. סוגרים מעליו בצורת מעטפה את החלק הימני והשמאלי של הדף.

מניחים את הידיים על ההתחלה של הרול, ובעזרת האצבעות דוחפים ומהדקים את המילוי. חשוב לגלגל את הרולים בצורה הדוקה, כך המילוי יישאר במקום בזמן חיתוך הרולים.

מגלגלים את הרול, מוודאים שהוא סגור מכל הצדדים ושמים על הקרש. ממשיכים עם יתרת הדפים והמילוי.

חותכים את הרולים המוכנים חצי-חצי ומגישים לצד הרטבים.

המתכון באדיבות משק ויילר

כתבות נוספות