מאפה ירקות

חדשות כיפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 13/01/22 15:44 יא בשבט התשפב

צילום: Teka Studio
צילום: Teka Studio

מצרכים

לבצק:

250 גר' קמח חיטה מלאה

100 מ"ל בירה

50 מ"ל שמן

5 גר' מלח

תערובת ירקות:

150 גר' תרד קצוץ

150 גר' מנגולד קצוץ

75 גר' בצל ירוק

75 גר' כרישה קצוצה

25 גר' פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מעושנת

50 גר' צימוקים (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה. ולאחר מיכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.

בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.

מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה, שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.

אופים בחום -180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.

כתבות נוספות