גלילי חצילים ממולאים סלט טונה בטעמים

משה2 31/03/14 17:42 כט באדר ב'

באדיבות טונה סטארקיסט, צילום: באדיבות טונה סטארקיסט
באדיבות טונה סטארקיסט, צילום: באדיבות טונה סטארקיסט

מצרכים

חומרים:

3 חצילים בינוניים, ארוכים

שמן לטיגון חצי עמוק

למילוי סלט טונה

1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט עם לימון, מסוננת ( 160 גרם )

1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט עם פלפל חריף, מסוננת ( 160 גרם )

3 כפות חציל טבעי, קלוי ומרוסק

4 כפות גמבה חמוצה, קצוצה דק

1 מלפפון חמוץ, קצוץ דק מאוד

3כפות עירית קצוצה

3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

3 כפות מיונז

1 כף צלפים קצוצים ( לא הכרחי )

מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב פסטו

1/2 1 כוסות דחוסות עלי ריחן

3 שיני שום

3 כפות צנוברים

80 גרם גבינת פרמזן מגוררת ( לא הכרחי )

מלח, פלפל שחור גס

3/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

1. פורסים את החצילים לאורכם ובקליפתם לפרוסות בעובי 1 ס"מ. זורים עליהם מלח ומשהים למספר שעות. שוטפים את החצילים ומייבשים. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

2. מפוררים בקערה את שני סוגי הטונה. מוסיפים את יתר החומרים לסלט הטונה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

3. שמים במעבד מזון את כל החומרים לרוטב הפסטו, פרט לשמן ומפעילים חצי דקה. מוסיפים בהדרגה את השמן עד לקבלת רוטב אחיד.

4. מניחים על משטח עבודה פרוסת חציל, שמים בקצה הרחב של הפרוסה מעט מסלט הטונה ומגלגלים לגליל. באותו האופן מכינים את יתר פרוסות החצילים.

5. מניחים על צלחת אישית שני גלילי חצילים. במידה ונשאר מסלט הטונה מניחים בצד כף גדושה סלט. יוצקים מעל החצילים מעט מרוטב הפסטו. אפשר להגיש עם מצה ליד.

הערות

6 מנות

המתכון באדיבות המתכון באדיבות טונה סטארקיסט

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר