בייגלה

כה בשבט התשע
,
09 בפברואר, 2010
09/02/2010 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לומרים:

1.5 כפות שמרים

1.5 כוסוץ מים חמימים, לא חמים!

4.5 כוסות קמח

2כפות סוכר

2 כפיות מלח

לציפוי: אפשר פרג, מלח, זעתר שומשום (אני שמה חמאה ושום+ כל הנ"ל-ואז זה חלבי אבל לא חייב)

הוראות הכנה

מתכון מעולהההה לבייגלים- יוצא כ-12 יחדות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את השמרים עם 1/2 כוס מים חמימים ומערבבים,

לאחר מכן מוסיפים את יתרת המים, הסוכר, הקמח והמלח. לשים לבצק חלק ואחיד.(אם יש צורך אפשר להוסיף קמח).

2. מורחים את הבצק בשמן מלמעלה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-15 דקות (אני נתתי לזה 30 דקות התפחה, בגלל הקור)

3.לשים את הבצק למחלקים אותו ל-12 כדורים שווים. מהכדור יוצרים רצועה באורך 15 ס"מ. חברים את שתי הקצוות (בקיצור עושים עיגול ) ומניחים על נייר אפיה משומן במעט שמן.מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-20 דקות. בנתיים מחממים תנור לחום בנוני.

4.ממלאים סיר גדול ועמוק במים, ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש, ומכניסים בזהירות את הביגלים.(להיזהר שהם לא ייגעו אחד בשני, נותנים להם לצוף המים 3-4 דקות, מוציאים בעדינות. ומניחים בתבנית.

5.מפזרים מעל מה שרוצים.

אופים במשך 35-45 דקות. עד שמשחימים.

בתאבון!

הערות

המתכון באדיבות הספר

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ההתכתבות של פרופסור אשר כהן צילום: צילום מסך

ההצעה המפתה שקיבל פרופ אשר כהן

קרא עוד