עגבניות מיובשות

חדשות כיפה מיצמיצ 23/08/07 00:00 ט באלול התשסז

מצרכים

מלח גס

עגבניות

עלי ריחן

שיני שום קוצצים

שמן זית

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכשירים ברשת סלקוםממלאים תבנית או שתיים , מכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות, לאחר ההכנסה מורידים

את הטמפ´ ל-70-80 מעלות, ממליחים במלח גס, ממשיכים ליבש (אפשר בטורבו,אבל אז צריך

לסובב את התבנית), מיבשים לפי הסבלנות בין 8 ל-15 שעות ,לאחר היבוש,

קוצצים עלי ריחן ,כוס בערך , שיני שום קוצצים ומכניסים לצנצנת בשכבות, שכבה עג´,שכבה ריחן

וכו´, ממלאים בשמן זית . ומשהים יממה . בדרך כלל זה ניטרף ואין צורך בקירור,

אבל אם רוצים מעבר לספר ימים רצוי לאפסן במקרר,ולהוציא כשעה לפני השימוש.

בקיץ אפשר ליבש בשמש. העגבניות לא מיובשות לחלוטין ,אלא "חצי יבוש".מוציאים ביום ומכניסים הביתה ללילה, יש לכסות בגזה כדי שלא יתישבו על זה חרקים

מקור המתכון : חומוסון מ yneT

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות