גבינה צ'רקסית

כלילית 27/07/07 00:00 יב באב התשסז

גבינה צ'רקסית, צילום: shutterstock
גבינה צ'רקסית, צילום: shutterstock

מצרכים

חומרים ל-400 גרם גבינה.

3 ליטר חלב בחוש ומסונן (אם יש לכם מישהו שייתן חלב גולמי ישר מהעז/כבש/פרה עדיף )אם לא חלב שקיות רגיל 3% + 1/2 שמנת לקצפת לא מתוקה)

100 מ"ל יוגורט 4.5%

50-80 מ"ל חומץ רגיל

3 כפות מלח

הוראות הכנה

1. מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפ´ של 90-94 מעלות.

2. מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב.

(כמות קטנה של חומץ תניב כמות קטנה של גבינה- כמות גדולה מידי תניב גבינה קשה במרקם גומי)

4.מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם.

5.מעבירים לתבנית גבינות(מומלץ)או לבד סינון כשהגבינה עדיין חמה , ונותנים לה צורה ,הופכים מס´ פעמים כדי לנקז מים, משהים למשך שעה.

6. לאחר שעה אורזים ושמים במקרר.

נשמרת למ´ ימים...

עוד מתכונים וטיפים לגבינות באתר:

עושים גבינות בבית

הערות

400 גרם גבינה.
מי שנדבק בחיידק הגבינות מהמתכון ורוצה להמשיך וללמוד, ניתן להיכנס לאתר -עושים גבינות בבית.

המתכון באדיבות אריה גלבוע- קורס גבנות יגור/געש

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר