לחם ספייקים של ריצ'רד ברטינט

חדשות כיפה 29/03/22 14:22 כו באדר ב'

צילום: Teka Studio
צילום: Teka Studio

מצרכים

500 גרם קמח ללחם

350 גרם מים

10 גרם שמרים טריים

10 גרם מלח

הוראות הכנה

מערבבים יחד בקערה קמח ושמרים בעזרת הידיים. מוסיפים את המים והמלח.

לשים ומותחים את הבצק ומקפלים אותו שוב מעל עצמו להוספת אוויר. למרות שמדובר בבצק דביק, לא מומלץ להוסיף עוד קמח על מנת לשמור על בצק חלק.

יוצרים כדור ומכניסים לקערה משומנת. ממתינים עד שהוא מכפיל את נפחו, כשעתיים.

חותכים את הבצק לשני חצאים מעגלים ומשטחים כל אחד מהם בצורת עיגול שטוח. מקפלים קצה אחד של העיגול למרכז ומהדקים. מקפלים את הקצה השני באותו האופן. לבסוף, מקפלים שוב לשניים ומהדקים.

הופכים את הבצק כך שהחלקים המקופלים כלפי מטה, מרדדים את הבצק על משטח העבודה מהמרכז ועד לקצוות.

מפזרים על הכיכרות מעט קמח, מניחים על מטלית נקייה עם קמח ונותנים להן לנוח בין 45 ל-60 דקות או עד שהן מכפילות את גודלן.

לאחר שהן תפחו, בוצעים בסכין (זווית של 45°) את הבצק – אך זהירות שהחתכים לא יהיו עמוקים מידי.

אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בחום העליון והתחתון כ-25 דקות.

על מנת ליצור אדים במהלך האפייה ניתן להניח תבנית בתחתית התנור וכאשר מכניסים את הלחם פנימה, לצקת חצי כוס מים לתבנית התחתונה ולסגור את דלת התנור מיד על מנת לשמור על טמפרטורת התנור והאדים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל

כתבות נוספות