חלות שלי

חדשות כיפה אינגל 30/08/06 00:00 ו באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 ק"ג קמח רגיל

כוס שמן

כף מלח

2 כפות סוכר

2 כפות שמרים (כתוב על זה שמרים, אין סוג מיוחד)

מים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הטיפ המרכזי שלי הוא לשים הרבה מים. אני מתחיל בנטלה וחצי בערך, אבל לפעמים מוסיף עוד, עד שכל הקמח שנשאר בתחתית נרטב והופך לבצק. ככל ששמים יותר מים קצת יותר קשה לעבוד אח"כ עם הבצק, אבל מצד שני- החלות יוצאות הרבה יותר אווריריות.

אחרי יצירת החלות מברישים אותן בביצה טרופה (אפשר לדלל אותה בקצת מים) וכדאי לקנות פרג, שומשום, קצח, גרעינים וכו´ כדי לפזר מלמעלה על החלות.

אני אופה ב-190 מעלות, כ-40 דקות, עד שהחלות נהיות שחומות משהו.

לגבי כלי- הרבה יותר נוח לעבוד עם כלי פלסטיק, כי אחרי ששאריות הבצק מתייבשות קל מאוד לנקות אותו. אנחנו קנינו גיגית גדולה בשביל שיהיה לי נוח לעשות חלות מ 3-4 ק"ג.

תפיחה- ביום חם, או אם שמים את הבצק ליד תנור, הוא יכול להגיע לשיא תפיחתו תוך שעתיים- שלוש בלבד. כשעושים את החלות הבצק קצת יורד, אבל בתנור זה תופח שוב.

אפשר לעשות אותו דבר גם עם קמח מלא. ההבדל הוא רק שקצת יותר קשה ללוש את זה, ושהמרקם של הבצק שונה- פחות אלסטי.

לגבי התנור- אם הוא לא בן יומו והוא חומם למשך זמן מה על החום המקסימלי אחרי האפיה החלבית האחרונה- נראה לי שזה בסדר גם לארוחה בשרית. כך אנו נוהגים.

ודבר אחרון- הפרשת חלה. ק"ג אחד לא מספיק- לא מפרישים כלל, ושני ק"ג חייבים בהפרשה ובברכה לכל הדעות.

אני מפריש חלה בלי בקשות וסגולות, כי זוהי מצווה כמו כל מצווה אחרת, ולא מובן לי למה דוקא כאן, כשמדובר במצווה קלה לקיום, מנסים "לעשות קופה" על הקב"ה ולבקש דברים. בכלל, מצוות הן חובות המוטלות עלינו, ולא כלי לשיפור מצבנו בעולם, להשקפתי.

אבל זה כבר דיון אחר, שספק אם שייך לפה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות