חלות מקמח מלא 70% וטיפים להצלחה

חדשות כיפה בע"ה שוב 03/10/11 11:59 ה בתשרי התשעב

חלה מקמח מלא, צילום: shutterstock
חלה מקמח מלא, צילום: shutterstock

מצרכים

*->> הכמויות עבור קילו אחד של קמח מלא 70%. אם עושים 2 ק"ג- צריך להכפיל כמויות בהכל <<*-

1 ק"ג קמח מלא 70%

3 כפיות מלח

5 כפות סוכר

4 כפיות שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

9 כפות שמן זית או קנולה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

- 1 ק"ג קמח- לשים בקערה. להוסיף 3 כפיות מלח ולערבב היטב. להוסיף 3 כפות סוכר ולערבב.

- 4 כפיות שמרים יבשים- לשים בקערית נפרדת, להוסיף 2 כפות סוכר, לערבב.

(סה"כ סוכר לק"ג קמח- 5 כפות)

להוסיף לשמרים 1 כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד לכמה דקות, לתסיסה ותפיחה.

- 2 כוסות מים פושרים- לשפוך לקמח.

(סה"כ מים פושרים לק"ג קמח – 3 כוסות).

- להוסיף לקמח את השמרים כפי ששמנו בצד.

- להתחיל ללוש, וכשהבצק מתחיל להגבש, אבל עדיין יש קמח בצדדים,

- להוסיף 9 כפות שמן זית (או שמן קנולה). ללוש היטב, 7-10 דקות.

- להניח מגבת או ניילון על הקערה, להניח להתפחה:

** אני מתפיחה ככה כל הלילה של חמישי במקרר.

^^אם לא כל הלילה, אז כשעתיים-שלוש מחוץ למקרר, עד שיכפיל נפח. ללוש שוב, ולהניח שוב ל20 דקות להתפחה קצרה נוספת.

- ללוש פעם שלישית, לעשות צורות ולהניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה.

מעל- ביצה, שומשום, קצח..

- לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ30-40 דקות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

טיפים:
**אני מניחה לפני תחילת האפיה תבנית חד-פעמית מלאה מים רותחים בתחתית התנור.
**אחרי האפיה, כדי לשמור על הרכות- כשהחלות יוצאות מהתנור אני פורשת עליהן מגבת נקיה, משפריצה עליה מים, ומעליה פורשת שקית ניילון ועוד מגבת כנ"ל, עד קירור.
**כשמתקרר אני עוטפת כל אחת בנייר-כסף או ניילון נצמד, ומקפיאה.
הפשרה- לשים כקומה שניה על הפלטה.

המתכון באדיבות חברה טובה שנתנה לי את המתכון

כתבות נוספות