סגור

פיתות

כח בסיון התשסח
,
01 ביולי, 2008
01/07/2008 0:00
פיתות

פיתותצילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

2 כפות שמרים

3 כוסות מים חמימים

1 כף סוכר

3 כפות שמן

1 כף מלח

6-8 כוסות קמח ללחם

הוראות הכנה

בקערה גדולה שמים המים, השמרים והסוכר, מערבבים קלות, ונותנים לתסוס כ-5 דקות.

אח"כ מוסיפים 4 כוסות מהקמח, השמן והמלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים קמח לאט לאט עד שהבצק לא נדבק, רך, וגמיש. חשוב שמרקם הבצק יהיה אחיד וחלק.

מכניסים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות, הופכים את הבצק בקערה שיתכסה כולו בשמן, מתפיחים עד שמכפיל את נפחו.

עם אגרוף טופחים בבצק להוריד את התפיחה ומתפיחים שוב ל-20 דקות.

מחלקים את הבצק ויוצרים כדורים בגודל שבין פינג פונג לטניס.

מניחים על משטח מקומח להתפחה נוספת של כ- 30 דקות מכוסה במגבת.

מחממים את התנור לאפיה בחום ממש גבוה ´440.

לרדד 3,4 כדורים לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ, להניח בתבנית ולהכניס לתנור המחומם, לסגור

הדלת ולא….לפתוח במשך 4-5 דקות(לקחת זמן) אם יש חלון לראות שהפיתות ממש תפחו ואז ניתן לפתוח את התנור ולבדוק, הפיתות צריכות להיות לבנות עם קצת חום, להפוך אותן ולאפות עוד דקה.

להוציא מהתנור ולכסות מיד במגבת , כדי שלא יתייבשו.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

עימותים בין שוטרים למפגינים בירושלים, השבוע. למצולמים אין קשר לכתבה צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90

למרות ההפרות: קנס אחד בלבד ניתן בירושלים על "תפילה בניגוד להנחיות"

קרא עוד