פוקצ'ה פריכה ללא גלוטן

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/05/18 19:42 טז באייר התשעח

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

מצרכים

2 ביצים

קורט מלח

קורט סוכר

50 גרם סודה

הוראות הכנה

נפו את הקמח אל תוך קערה גדולה, צרו במרכז הקערה חור ופוררו לתוכו את השמרים.

פזרו את הסוכר על השמרים ולאחר מכן ערבבו עד לקבלת בצק מקדים עם 150 מ"ל חלב פושר ומעט מאד קמח.

כסו את התערובת והניחו אותה לנוח ולתפוח במקום חמים במשך 10 דקות

במקביל הכינו מי מלח בעזרת הרתחת מים, מלח וסודה לשתייה במחבת ותנו למי המלח להתקרר בצד.

הוסיפו את יתר המרכיבים לבצק המקדים תוך כדי הוספה הדרגתית של הנוזל. הבצק צריך להיות אחיד, חלק וגמיש.

חלקו את הבצק לשמונה חלקים שווים וצרו מקלות או צורות בייגלה לפי איך שאתם אוהבים.

טבלו את הצורות במי המלח על ידי שימוש בכפית מחוררת,

הניחו אותן על מגש אפייה אשר מרופד בנייר אפייה ופזר מעל מלח גס.

כסו את המגש והנח לבייגלה לתפוח במקום חמים במשך 30 בינתיים חמם את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס.

אפו את הפוקצ'ה במשך כ- 20 דקות עד שצבעם נהיה חום זהוב.

חג שבועות שמח!

המתכון באדיבות המותג "שייר"

כתבות נוספות