לחמניות חלב ודבש

מאגר המתכונים 24/09/12 00:00 ח בתשרי התשעג

לחמניות חלב ודבש, צילום: shutterstock
לחמניות חלב ודבש, צילום: shutterstock

מצרכים

1 ק"ג קמח לחם (מומלץ "שטיבל 2")

1 קובייה שמרים טריים או 1 שקית (50 גרם)

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה מומסת

21/4 כוסות (550 מ"ל) חלב פושר

21/2 כפות (50 גרם) דבש

4 כפות (50 גרם) סוכר

11/3 כפות (20 גרם) מלח

למריחה ולציפוי:

1 חלמון

3 כפות (45 מ"ל) חלב

סוכר גבישי

הוראות הכנה

מנפים את חומרים היבשים לקערה, יוצרים גומה במרכזה ומוסיפים את הנוזלים.

לשים 10 דקות (חשוב להקפיד על זמן הלישה) עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-36 פיסות במשקל 50 גרם כל אחת. מכדררים אותן לכדורים חלקים.

מניחים בתבניות מקומחות במרווחים שווים ומתפיחים כ-10 דקות.

מערבבים חלב עם חלמון, מברישים את הלחמניות ומפזרים סוכר גבישי לקישוט.

אופים 12-15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ותחתיתן שחומה.

הערות

36 לחמניות

המתכון באדיבות באדיבות רות אולבר

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר