מצרכים
1 ק"ג פילה סלמון
למישרה:
1/2 כוס יין לבן
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
לתערובת:
2 כוסות פרורי לחם
1 צרור בזיליקום
1/2 צרור נענע
1/2 צרור שמיר
5 שיני שום
200 גר´ גבינת פרמזן
מעט טימין
זסט מ-2 לימונים
פלפל שחור גרוס
מלח
1/2 כוס שמן זית
הוראות הכנה
מערבבים את חומרי המישרה, ומשרים בו את נתח הדג למשך הלילה.
את חומרי התערובת לשים במג´ימיקס ולערבב .
את הדג לשים בתבנית מצופה בניר אפיה.
להדק את התערובת לדג.
לחמם התנור ל-200 מעלות לאפות במשך 10 דקות.
להמשיך לאפות ב-180 מעלות למשך 15-20 דקות.
להגיש לצד הדג, צלוחית עם מיץ לימון טרי מעורבב עם שמן זית ומלח.