ברבוניות בחמאת מנגו

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/10/06 00:00 א בחשון התשסז

מצרכים

בצל ירוק גדול

קופסא קטנה של מיץ מנגו קפוא

1/4 כוס יין לבן יבש

80 גר´ חמאה

כמה טיפות טבסקו, מלח,

600 גר´ ברבוניות מנוקים

קמח לבן לקימוח

שמן לטיגון הדגים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

קוצצים דק את החלק הלבן של הבצל הירוק. ממיסים 20 גר´ חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים את המיץ הקפוא והיין הלבן. מערבבים ומרתיחים.

מייד כשרתח מסירים מהאש, מוסיפם את שארית החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה. מתבלים בטבסקו ובמלח. מוסיפים כפית ירקו קצוץ (החלק הירוק) ומעבירים לצנצת קטנה, שניתנת לסגירה. סוגרים היטב ומאכסים במקום חם.

שוטפים היטב את הדגים. מנערים את עודף המים ומייבשים במגבות נייר. מקמחים ומנערים את עודף הקמח. מטגנים בשמן חם מכל הצדדים. אם משתמשים במחבת טפלון אין צורך בהרבה שמן.

מסדרים את הדגים בצלחת שטוחה. מנערים היטב את הצנצנת עם רוטב החמאה ויוצקים על הדגים. אפשר לחמם את הרוטב - אם התקרר- בתוך סיר עם מים חמים. מנערים היטב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

הערה: אפשר להחליף מיץ מנגו במיץ תפוזים קפוא.
להגשה מקשטים בפלחי מנגו או פלחי תפוזים

כתבות נוספות