דג ברוטב אדום לערב שבת

חדשות כיפה איתמר כהן צמח 30/06/21 22:05 כ בתמוז התשפא

דג אדום, צילום: shutterstock
דג אדום, צילום: shutterstock

מצרכים

7 פילה דג אמנון גדולים (או כל דג אחר שאוהבים)

1 בצל קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

גמבה אדומה חתוכה לקוביות

עגבניה חתוכה לקוביות

צנצנת עגבניות מרוסקות- כ500 גרם

6 שיני שום שלמות

שמן זית איכותי

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

קורט מלח

כף גדושה לימון כבוש

אופציונאלי: גרגירי חומוס , פלפל חריף שלם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שמים את הדגים בתבנית, מפזרים מלח גס מעל ומחכים כ10 דקות.

לאחר 10 דקות מוציאים את המלח ושוטפים היטב.

בסיר סוטאז' רחב (עם אש כבויה ) שמים את התבלינים,

שמן זית, לימון כבוש ואת הפלפל החריף. מערבבים היטב ומדליקים את האש.

כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, את השום, את הגמבה וחצי

מחופן הכוסברה. מטגנים עד להזהבה. לאחר שמזהיב מוסיפים

את העגבניה ואת גרגירי החומוס ומערבבים היטב. אחרי שהירקות

מתרככים מעט מוסיפים את העגב ניות המרוסקות וכוס מים רותחים

ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה כ5 דקות. לאחר 5 דקות מערבבים

היטב את הרוטב ומוסיפים את הדגים. על כל דג שופכים מעט רוטב ומכסים.

כשהדג מוכן (רואים את זה לפי פס שמופיע באמצע הדג) מכבים את האש

ומוסיפים את החצי השני של חופן הכוסברה.

מגישים חם- בתאבון!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

מתאים ל8 סועדים
מומלץ לנגב עם חלה טרייה!

כתבות נוספות