דגים מטוגנים על מצע של רוטב לימון - אגריסטדה

אחת מל"ו 31/01/07 00:00 יב בשבט התשסז

מצרכים

מצרכים ל- 4 מנות:

דג טרי גודל או דגים בינוניים, ואפשר גם דג סול קפוא לבן

להשרייה: מיץ מ- 2 לימונים, חצי כוס יין לבן, כפית מלח לזרייה.

בלילה לטיגון: 2 ביצים טרופות, חצי כפית מלח, 3/4 כוס קמח מנופה

לטיגון: 3 כפות שמן, כף מרגרינה.

לרוטב: 2 כפות קמח מנופה (40 גרם), 2 ביצים, 2 כוסות מים, מיץ משני לימונים, 2 כפות שמן, קורט מלח, קורט פלפל לבן

להגשה: 100 גרם צנוברים קלויים או חצאי שקדים מולבנים קלויים, כף פטרוזיליה קצוצה דק, כף משמן הטיגון.

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הוראות הכנה

הכנת המשרה: משרים את הדגים במיץ הלמון והיין כחצי שעה. שוטפים ומייבשים היטב. זורים מלח ופלפל על הדגים, טורפים את הביצים עם המלח ופלפל.

טובלים את הפרוסות בקמח, מנערים, טובלים בבלילת הביצים ומטגנים בשמן החם עד לקבלת גוון זהוב.

הכנת הרוטב: שמים את כל המצרכים במחבת גדולה, טורפים היטב לבלילה אחידה. שמים את המחבת על אש נמוכה, כשממשיכים לבחוש עד שהרוטב מתחיל להיות סמיך ולבעבע. כעת יש לכבות את האש ולהמשיך בבחישה עד שהרוטב סמיך, כך מתקבל רוטב בעל מרקם חלק וללא גושים.

את הרוטב מוזגים לצלחת הגשה גדולה, ומסדרים את פרוסות הדגים מסביבו. את הצנוברים הקלויים והפטרוזיליה מפזרים על הרוטב ומפטפטפים כף משמן הטיגון.

הערות:

1. ההשרייה בלימון וביין מנטרלת את הריח הדומיננטי של הדג, מלבינה אותו ומספיגה את טעם הלימון והיין בדג.

2. שילוב שמן ומרגרינה בטיגון מונע ספיגת שמן והתזה

3. בבלילה לטיגון אפשר להקציף תחילה את החלבונים ולערבבם עם שאר החומרים.

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר