דגים חריפים

אפונה וגזר 27/06/04 00:00 ח בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

*דג (עדיף נסיכת הנילוס, אבל גם אחרים זה טוב...)

*3 גמבות

*3 עבניות

*בצל גדול

*2 פלפלים ירוקים.

* חצי ראש שום לפחות.

*רסק עגבניות

*תבלינים חריפים (צ´ילי, טאבסקו, פפריקה חריפה)

*פלפל חריף.

*2 לימונים טריים.

*מעט קמח

*עגבניות מרוסקות

*פטרוזליה.

*ניתן להוסיף גרגרי חומוס.

מומלץ: תערובת עגבניות חריפה של "אוליביה".

הוראות הכנה

משרים את הדגים במיץ לימון סחוטרי. (לכמה שעות)

שוטפים, מ-נ-ג-ב-י-ם (חשוב. חשוב מאוד).

פורסים לפרוסות רצויות.

מקמחים קלות.

בינתיים מטגנים בסיר (עדיף סיר רחב כמה שיותר) בצל גדול פרוס לפרוסות.

מוסיפים גמבה ופלפל- ומרככים מעט. (בלי מים! רק עם מכסה סגור)

מוסיפים את הדגים- קצת "סוגרים" אותם ונותנים עוד איזה 5 דקות להתבשל על מצע הירקות.

מוסיפים את העגבניה. מבשלים עוד כמה דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס.

מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות.

מוסיפים מים עד הסוף- ועוד קצת.

מערבבים טיפה- לא יותר מידי.

כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה.

נותנים לזה להתבשל (חצי- שלושת רבעי שעה)

מוציאים ואוכלים.

הערות

מומלץ לאכול עם חלה.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר