סגור

דגים חריפים

ח בתמוז התשסד
,
27 ביוני, 2004
27/06/2004 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
חצי שעה- שעה
בינוני

מצרכים

*דג (עדיף נסיכת הנילוס, אבל גם אחרים זה טוב...)

*3 גמבות

*3 עבניות

*בצל גדול

*2 פלפלים ירוקים.

* חצי ראש שום לפחות.

*רסק עגבניות

*תבלינים חריפים (צ´ילי, טאבסקו, פפריקה חריפה)

*פלפל חריף.

*2 לימונים טריים.

*מעט קמח

*עגבניות מרוסקות

*פטרוזליה.

*ניתן להוסיף גרגרי חומוס.

מומלץ: תערובת עגבניות חריפה של "אוליביה".

הוראות הכנה

משרים את הדגים במיץ לימון סחוטרי. (לכמה שעות)

שוטפים, מ-נ-ג-ב-י-ם (חשוב. חשוב מאוד).

פורסים לפרוסות רצויות.

מקמחים קלות.

בינתיים מטגנים בסיר (עדיף סיר רחב כמה שיותר) בצל גדול פרוס לפרוסות.

מוסיפים גמבה ופלפל- ומרככים מעט. (בלי מים! רק עם מכסה סגור)

מוסיפים את הדגים- קצת "סוגרים" אותם ונותנים עוד איזה 5 דקות להתבשל על מצע הירקות.

מוסיפים את העגבניה. מבשלים עוד כמה דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס.

מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות.

מוסיפים מים עד הסוף- ועוד קצת.

מערבבים טיפה- לא יותר מידי.

כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה.

נותנים לזה להתבשל (חצי- שלושת רבעי שעה)

מוציאים ואוכלים.

הערות

מומלץ לאכול עם חלה.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 צילום: מנהלת השירות הלאומי אזרחי

לראשונה: יוקם אתר הנצחה לבנות שירות שנפלו במילוי תפקידן

קרא עוד