דגים חריפים

אפונה וגזר 27/06/04 00:00 ח בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

*דג (עדיף נסיכת הנילוס, אבל גם אחרים זה טוב...)

*3 גמבות

*3 עבניות

*בצל גדול

*2 פלפלים ירוקים.

* חצי ראש שום לפחות.

*רסק עגבניות

*תבלינים חריפים (צ´ילי, טאבסקו, פפריקה חריפה)

*פלפל חריף.

*2 לימונים טריים.

*מעט קמח

*עגבניות מרוסקות

*פטרוזליה.

*ניתן להוסיף גרגרי חומוס.

מומלץ: תערובת עגבניות חריפה של "אוליביה".

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הוראות הכנה

משרים את הדגים במיץ לימון סחוטרי. (לכמה שעות)

שוטפים, מ-נ-ג-ב-י-ם (חשוב. חשוב מאוד).

פורסים לפרוסות רצויות.

מקמחים קלות.

בינתיים מטגנים בסיר (עדיף סיר רחב כמה שיותר) בצל גדול פרוס לפרוסות.

מוסיפים גמבה ופלפל- ומרככים מעט. (בלי מים! רק עם מכסה סגור)

מוסיפים את הדגים- קצת "סוגרים" אותם ונותנים עוד איזה 5 דקות להתבשל על מצע הירקות.

מוסיפים את העגבניה. מבשלים עוד כמה דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס.

מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות.

מוסיפים מים עד הסוף- ועוד קצת.

מערבבים טיפה- לא יותר מידי.

כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה.

נותנים לזה להתבשל (חצי- שלושת רבעי שעה)

הערות

מומלץ לאכול עם חלה.

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר