צלי עוף בירקות שורש ויין

חדשות כיפה מיצמיצ 27/10/11 08:17 כט בתשרי התשעב

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

מצרכים:

5 כפות שמן זית

1\2 כפית טימין

2 עלי דפנה

6 כרעיים מחולקות לשניים

מלח

פלפל

6 שיני שום קצוצות

2 בצלים

ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות או 6 גבעולים פרוסים

גזר חתוכים לקוביות קטנות

חופן פטריות שמפיניון מיובשות להניח ל10 דקות במים רותחים

בקבוק יין אדום יבש

פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

- משחימים את העוף בסיר עם שמן הזית. מוציאים

- מוסיפים לסיר את הבצלים פרוסים ומזהיבים, מוסיפים גזר וסלרי וומשחימים

- מחזירים את העוף לסיר, ממליחים ומפלפלים

- מוסיפים את היין והפטריות ועלי הדפנה וטימין מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה שעה

- מוציאים את כל המוצקים מהסיר, מצמצמים עד להסמכה, מחזירים את כל המוצקים לסיר לחימום

הערות

כתבות נוספות