פילה טונה ועגבניות

חדשות כיפה meytmusic 05/08/11 00:00 ה באב התשעא

מצרכים

פילה טונה, רצוי אדומה, נתחים כמספר הסועדים

כקילו עגבניות פרוסות

צרור כוסברה, חצי צרור שמיר, קצוצים גס

ראש שום פרוס או רבע כוס פרוסות שום יבש

חצי כוס שמן זית

רבע כוס תבלין לדג

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות על תבנית אפייה

מפזרים על העגבניות פרוסות שום וחצי מכמות הירק

על גבי הירק מסדרים את חתיכות פילה הטונה, אחת ליד השנייה (ולא על השנייה).

מסדרים על גבי הטונה את שאר העגבניות, השום והירק כך שיכסו את כל הדג

מערבבים היטב את שמן הזית עם התבלינים ויוצקים באופן אחיד על הדגים.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

מכניסים לתנור את התבנית המכוסה ואופים שעה וחצי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

משתנה לא נדרש להפשיר את הדג מראש, דג טונה קפוא לא מתפרק בזמן העבודה ומשאיר פחות ריח דג על הידיים
אם העגבניות בשלות, כדאי להוסיף מיץ לימון. אחרת, החמיצות הטבעית של העגבניות מספיקה.
ניתן להשאיר את התבנית המכוסה בתנור במשך זמן ארוך יותר, זמן נוסף ירכך עוד את הדג, בלי שיתייבש.
טונה היא דג רזה מאד ולכן חובה להוסיף שמן זית לתיבול.

המתכון באדיבות אלתור

כתבות נוספות