מצרכים
פילה טונה, רצוי אדומה, נתחים כמספר הסועדים
כקילו עגבניות פרוסות
צרור כוסברה, חצי צרור שמיר, קצוצים גס
ראש שום פרוס או רבע כוס פרוסות שום יבש
חצי כוס שמן זית
רבע כוס תבלין לדג
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות על תבנית אפייה
מפזרים על העגבניות פרוסות שום וחצי מכמות הירק
על גבי הירק מסדרים את חתיכות פילה הטונה, אחת ליד השנייה (ולא על השנייה).
מסדרים על גבי הטונה את שאר העגבניות, השום והירק כך שיכסו את כל הדג
מערבבים היטב את שמן הזית עם התבלינים ויוצקים באופן אחיד על הדגים.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור את התבנית המכוסה ואופים שעה וחצי.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות אלתור