עוף צלוי בסגנון צרפתי

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/08/06 00:00 כג באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

עוף במשקל 1וחצי ק"ג

1 בצל

2 גזרים

2 גבעולי סלרי

4 שיני שום

4 גבעולי טימין

2 עלי דפנה

40 גר´ מחמאה

חצי כוס שמן

מים, מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קושרים את העוף (אני לא קשרתי, כי לא היה לי איך, ומסבירים שם שעיקר הרעיון הוא שמירת הצורה של העוף)

ממליחים ומפלפלים מבחוץ ומבפנים ומכניסים לתוכו שיני שום קלופות וחצויות, 2 גבעולי טימין ועלה דפנה.

מחממים את השמן והמחמאה במחבת גדולה ועמוקה ומשחימים את העוף, על אש גבוהה מכל הצדדים.

מניחים את העוף על צידו בתבנית צליה, שופכים מעל חלק משומן הטיגון, מוסיפים את הגרון וצולים בתנור מחומם ל200 מעלות כ- 15 דקות. מרטיבים פעם פעמיים במיצי הצלייה. חותכים את הבצל, הלסרי והגזרים לחתיכות בינוניות. מוציאים את התבנית והופכים את העוף על צידו השני. מפזרים את הירקות החתוכים, עלה הדפנה והטימין הנותרים וממשיכים לצלות עוד 15 דקות. מרטביים את העוף פעם-פעמיים במיצי הצלייה.

מוסיפם מים רותחים בגובה של כס"מ אחד, הופכים את העוף על גבו, מרטיבים בנוזלים וצולים כ- 15 דקות נוספות. מוציאים את העוף.

מגרדים את התבנית ומשחררים את הירקות, שופכים את הנוזלים דרך מסננת לתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה. במצקת קטנה מוציאים את השומן שמעל לרוטב. ממליחים ומפלפלים. (על החלק הזה ויתרתי...)

מסירים את החוט, חותכים למנות.מגישים חם.

אפשר לאכול גם קר, עם ירקות חתוכים, מיונז ולחמניה טרייה

הערות

כתבות נוספות