עוף בשום ושמן זית

חדשות כיפה בחופשת לידה 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

עוף בשום ושמן זית, צילום: shutterstock
עוף בשום ושמן זית, צילום: shutterstock

מצרכים

עוף מחולק

10 שיני שום לא קלופות

2 שיני שום כתוש

שמן זית לפי הטעם

3 בצלים חתוכים לרבעים

2 עגבניות פרוסות

קינמון לפי הטעם

אגוז מוסקט

פפריקה מתוקה

טימין

מלח / פלפל שחור

הוראות הכנה

1. משרים את העוף למשך לילה בשמן זית ומעט שום כתוש.

2. מפזרים בתבנית את שיני השום השלומות , עליהן מניחים את העוף.

3. מפזרים על העוף ובצדדיו את הבצל והעגבניות.

4. מערבבים בקערית שמן זית , מעט שום כתוש , קמצוץ קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ,

5. זורים הכל מעל העוף מכניסים לתנור מכוסה ב-200 מעלות לשעה ועוד חצי שעה לא מכוסה.

הערות

כתבות נוספות