לזניה בשרית עם חצלים

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

עלי לזניה

500 גר´ בשר טחון

1/4 כוס שמן זית

שקית רוטב ספגטי או רוטב מוכן או סתם רסק עגבניות

כוס וחצי מים

2 כפות בצל מטוגן

3 כפות פטרוזיליה ו/או בזיליקום

שקית רוטב שמפניון

ביצה

הוראות הכנה

מטגנים את הבשר בשמן, מפוררים תוך כדי טיגון.

מוסיפים את אבקת רוטב הספגטי או רסק עגבניות ואת המים. מבשלים 5 דקות עד שנוצר רוטב סמיך. מוסיפים את הבצל המטוגן (אפשר גם להתחיל בטיגון בצל ולוותר על זה עכשיו) והתבלינים הטריים.

לבשל בנפרד רוטב שמפניון לפי ההוראות.

לשמן תבנית פיירקס ולהניח בה שכבה של איטריות, להניח בה מחצית מרוטב הבשר, לשים שכבת עלי לזניה, עוד חצי מרוטב הבשר, לכסות בלזניה.

לוקחים את רוטב הפטריות המוכן (אפשר גם לבשל מפטריות טריות כמובן או משימורים) לערבב עם ביצה ולצקת על שכבת הלזניה האחרונה.

אופים בתנור בחום בינוני במשך 30 - 35 דקות, לחכות 10 דקות לפני שחותכים למנות!

אפשר בין השכבות להוסיף גם חצילים מטוגנים

או להוסיף לבשר חציל קלוי.

וקוצרים מחמאות!

הערות

כתבות נוספות