חריימה

חדשות כיפה מיצמיצ 09/10/11 09:06 יא בתשרי התשעב

מצרכים

איזה דגים:

פרוסות בורי יתאימו יופי,אני מעדיפה בלי עצמות ולכן מכינה מסטייק סלמון,אפשר גם מלוקוס או לברק

125 מיליליטר (1/2 ספל , ואפשר למדוד בעזרת בקבוק תינוקות)

שמן זית

30 גרם (1/2 1 כפות מחוקות) שום טרי קצוץ די גס

1/2 1 כפות מחוקות פפריקה מתוקה (טרייה, אחרת מר!)

1/2 1 כפות מחוקות פפריקה חריפה (טרייה, אחרת מר!)

100 גרם רסק עגבניות (בריכוז של 30-28 בי-אם-איקס)

250 מיליליטר (1 מאג) מים בהתחלת הבישול, פלוס מים שיגיעו עד חצי גובה הדגים בהמשך הבישול (את מפלס הנוזלים הזה שומרים עד סופו)

1/4 כפית מחוקה כמון

1 כפית מחוקה מלח בהתחלה, ועוד 1/2 כפית מחוקה מלח נוספת (רק אם צריך!) לסוף תהליך הבישול

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

1. מבקשים ממוכר הדגים שיחתוך את הדגים לפרוסות של שלושה סנטימטרים. את הזנב מסירים ואת הראש משאירים.

2. בסיר רחב, שטוח ולא מכוסה (שיכיל את כל הדגים בשכבה אחת) מטגנים בשמן אתהשום הקצוץ ובוחשים 30 שניות עד שמזהיב.

3. אחרי 30 שניות מוסיפים פפריקות (מתוקה וחריפה) ומערבבים רק עד שהפפריקות סופגות את כל השמן ולא יותר. מתקבלת מין עיסה כבדה כזו.

4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות (וכל הזמן הזה הסיר על אש גבוהה), מערבבים עד שהתערובת אחידה ואז מוסיפים 250 מיליליטר מים וכפית מחוקה מלח.

5. מערבבים ו"פותחים" עם המים את העיסה הכבדה, מביאים את הרוטב לבעבוע ומבשלים (על אותה להבה גדולה) 30 שניות, תוך כדי בחישה.

6. מניחים את נתחי הדגים בתוך הרוטב ומוסיפים מים עד שכל הרוטב מגיע לחצי גובה הדגים. בעזרת כף יוצקים גם מעל הדגים את הרוטב שבסיר.

7. מביאים את התבשיל שבסיר לרתיחה, וכשזה רותח מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים חמש דקות.

8. מוסיפים את הכמון, הופכים את הדגים, ואם, רק אם חסרים מים עד חצי גובה הדגים, מוסיפים מים רותחים! עד למפלס הרצוי.

9. מכסים שוב במכסה, מבשלים עוד חמש דקות ואז מכבים את האש.

10. מוסיפים את מיץ הלימון (כן, רק בשלב הזה), ואז גם עד חצי כפית מחוקה מלח (להתחיל ברבע, אם בכלל). המטרה של המלח היא לא "לעשות את התבשיל מלוח" אלא להדגיש את כל הטעמים ולתת להם "עומק", אז בזהירות איתו.

אפשר לבזוק מעל פטרוזיליה קצוצה או כוסברע למי שמעדיף

הערות

כתבות נוספות