מצרכים
פילה בקלה
מיץ לימון ומים להשרייה
בצל אחד, פרוס לפרוסות, 3 קישואים פרוסים, עגבניות פרוסות
שמן זית, שום, מלח, לימון, עשבי תיבול, כמו שמיר, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום וכו´ (לפי הטעם ולפי מה שיש)
הוראות הכנה
קונים פילה בקלה, שוטפים במים ומשרים במיץ לימון למשך כשש שעות או יותר. לפני ההכנה שופכים את הלימון.
מכינים בלילה מ: שמן זית, שום, מלח, לימון ועלים ירוקים: שמיר, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום וכדומה.
- מפזרים את הבלילה על תחתית התבנית ועל הדגים.
- מכסים את הדג בנייר כסף מלמעלה.
- מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך כ 45 דקות.
- לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ונותנים זמן נוסף על מנת שהדג יקבל צבע.
- אם חסר נוזלים ניתן להוסיף מים ו/או יין לבן.