תבשיל קוביות בשר פירות יבשים ואגוזים

כה בניסן התשעח
,
10 באפריל, 2018
10/04/2018 20:38
קוביות בשר ופירות יבשים

קוביות בשר ופירות יבשיםצילום: בועז לביא

בשרי
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

החומרים ל-8 מנות:

לבשר:

4 כפות שמן קנולה

1 ק"ג צלי כתף חתוך לקוביות גדולות

2 בצלים קלופים, חתוכים לפרוסות

4 שיני שום

4 עלי דפנה

1/2 כוס יין לבן

11/2 כוסות מים

1/2 כוס סילאן טבעי

מלח ופלפל

לפירות היבשים:

2 כפות שמן

1 כוס משמשים מיובשים

1 כוס שזיפים מיובשים ללא חרצנים

1 כוס צימוקים

4 כפות סילאן טבעי

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים

1/4 כוס פקאן טבעי

הוראות הכנה

בסיר כבד מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד להזהבה. מוסיפים את הבצל, השום ועלי הדפנה ומטגנים דקה נוספת.

יוצקים לסיר את היין, המים והסילאן, מערבבים, מכסים ומבשלים את הבשר כשעה ורבע על להבה בינונית. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט נוזלים.

במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסילאן והקינמון ומערבבים.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מעבירים את הבשר לתבנית, מניחים מעל את הפירות היבשים ויוצקים מעט מהרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות.

שמים במחבת את האגוזים וקולים קלות.

מוציאים את התבשיל מהתנור ועבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם.

הערות

המתכון מתאים לפסח

המתכון באדיבות שף קונדיטורית עמית דונסקוי - חברת קליית גת

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

כוח צה"ל מותקף צילום: צילום מסך

צפו: אבנים ובקבוקי תבערה מושלכים לעבר לוחמי צה"ל

קרא עוד