קדרת בטטה עוף חיטה ואגסים

כו בחשון התשסז
,
17 בנובמבר, 2006
17/11/2006 0:00
בשרי
לא מוגדר
בינוני

מצרכים

1 עוף במשקל 1 וחצי ק"ג (מחולק ל-8 חלקים, או 8 נתחים מאותו סוג)

1 חבילה (400 גרם) חיטה שלמה

4 כפות שמן זית

2 גבעולי רוזמרין

10-8 שיני שום שלמות עם הקליפה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 אגסים חתוכים לקוביות

קצת צימוקים, 2 שזיפים מיובשים

2 כוסות מים

4 כפות סילאן או 3 כפות דבש

הוראות הכנה

1. משרים חיטה כשעה במים ומסננים.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מניחים את החיטה בתבנית פיירקס גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, רוזמרין, שום, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

4. ממליחים ומפלפלים נתחי עוף ומניחים אותם על החיטה. מניחים עליהם את הפירות.

5. מערבבים בקערית 2 כוסות מים עם סילאן או דבש ועם 2 כפות השמן הנותרות ויוצקים על העוף. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה וחצי-שעתיים, עד שחלקו העליון של העוף מקבל גוון שחום.

לדעתי כדאי להוסיף למים הרותחים גם פפריקה מתוקה

גיוונים:

* מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות בטטה או תפוחי אדמה.

* אפשר להחליף את הסילאן או הדבש בקופסה קטנה רסק עגבניות.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

יו"ר מפלגת זהות, משה פייגלין צילום: פלאש 90

פייגלין הודיע: ביום ראשון - פריימריז לראשות זהות

קרא עוד