סגור

פאי הרועים

כו בשבט התשעא
,
31 בינואר, 2011
31/01/2011 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

500 גרם תפוחי אדמה

2 בצלים גדולים

3 כפות שמן או מרגרינה

500 גרם בשר בקר טחון או כבש או עוף

1 כף קמח

1/2 כוס מרק בשר או מרק עוף או מים

מעט פטרוזיליה קצוצה

מעט טימין טרי, קצוץ או יבש

מלח ופלפל

1 כפית רוטב וורסטרשייר לא הכרחי

הוראות הכנה

1. קולפים את תפוחי-האדמה, חותכים לחתיכות גדולות ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים.

2. בינתיים, קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם במחבת עם 2 כפות שמן או מרגרינה, עד שהם מזהיבים קלות.

3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך בחישה ופירור הבשר, עד שהוא משחים מעט.

4. זורים את הקמח ומבשלים בבחישה עוד דקה. מוסיפים את המרק או המים ואת התבלינים, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה.

5. מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס. מסננים את תפוחי-האדמה ממי הבישול ומועכים למחית חלקה,מתבלים במלח פלפל מעבירים את תערובת הבשר לכלי חסין-אש ומיישרים. מכסים במחית תפוחי-האדמה ומטפטפים למעלה את כף השמן או המרגרינה שנותרה.

6. אופים כ 30 דקות או עד שהמחית מזהיבה.

הערות

6 מנות *לבשר המטוגן אני מוסיפה גזר גמדי ו/או אפונה מבושלים קלות במי מלח
*כדי לקבל מאפה שניתן לחיתוך אפשר לחלק את מחית תפו"א ל-2 כשבין שכבות הפירה שכבת בשר
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 צילום: Gershon Elinson/Flash90

בשל הפוגרומים: היתר הלכתי לטבול לפני שקיעה בלוד

קרא עוד