עוף מטוגן של שבת

יד בכסלו התשעב
,
10 בדצמבר, 2011
10/12/2011 23:28

צילום: shutterstock

בשרי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

1 עוף שלם

1 ק"ג מלח גס

1 מגשית אלומיניום

הוראות הכנה

מנה טעימה של שבת, ארוחה ביתית פשוטה.

לפני שבת, מכינים עוף אינדיאני:

מפזרים בתבנית אפייה שקית של מלח גס, מניחים על המלח את העוף כשהחזה למטה והגב למעלה, וצולים ב200 מעלות במשך שעה וחצי. מצננים ומכניסים את העוף השלם למקרר עד בוקר שבת.

בבוקר שבת, מכינים את העוף:

מפרקים את העוף לנתחים ומסירים מהם את העור (במיוחד מהחזה, שם העור עדיין לא צלוי).

טיפ - מכיוון שהעוף קר, ניתן לפרק אותו בידיים ולפרק בקלות את מעט הבשר שמסתתר בגב העוף, ובמקביל לחלץ מהחזה את מעט העצמות שמסתתרות בו.

בתוך מגשית אלומיניום, פורסים את העורות שהסרנו מהעוף. על גבי העורות מניחים את נתחי העוף.

את מגשית האלומיניום מכסים, אבל לא באופן הרמטי, ומניחים ישירות על גבי הפלטה. משאירים את המגשית על הפלטה במשך כשעה.

מקשיבים לקולות הטיגון של העוף בשומן של עצמו.

מגישים.

העוף, שעבר שני מחזורים של בישול, יוצא רך. העור שריפד את העוף יוצא פריך כאילו יצא מתוך מחבת - חטא קטן של שבת.

הערות

המתכון באדיבות נסיון אישי

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נפתלי בנט צילום: מרק ישראל פלאש 90

בנט מזהיר את גנץ: "אל תיתן יד לממשלת מיעוט"

קרא עוד