סגור

עוף בתפוזים

ט בשבט התשסח
,
16 בינואר, 2008
16/01/2008 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

8 שמיניות עוף, שוקיים וירכיים.

מיץ מ2-3- תפוזים.

1 בצל גדול פרוס לרצועות.

2 שיני שום קצוצות

1 כף דבש

1 כפית אבקת מרק

2-3 כפות רוטב סויה

פפריקה

מלח

8 תפו``א בינוניים

הוראות הכנה

משרים את העוף רצוי ללילה במיץ התפוזים.

חותכים את התפו"א לקוביות קטנות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.

לוקחים תבנית ומפזרים בתחתיתה 1/2 מכמות הבצל, מסדרים בצד אחד את העוף כאשר

העור כלפי מטה, בצד שני מסדרים את התפו``א. מפזרים את יתרת הבצל מעל.

כעת מפזרים בפיזור חופשי (גם על העוף וגם על התפו``א) את השום, הדבש, אבקת המרק, רוטב הסויה, הפפריקה והמלח. מוסיפים את מיץ התפוזים (מוסיפים מהצד שלא ישטפו את התבלינים).

אופים בחום של 220 מעלות כ3/4- שעה הופכים את העוף ואת התפו``א ואופים עוד 3/4 שעה.

בשלב זה העוף כבר שחום מספיק גם בגלל הדבש אבל התפו``א עוד לא שחומים (בשל העובדה שהם בנוזל ולא בשמן) לפיכף פיתחתי טריק קטן והוא לקחת יריעת ניר כסף ולכסות את אזור העוף (בשביל זה חשוב לשים עוף בצד אחד ותפו``א בצד שני) ולהמשיך לאפות עד שהנוזלים מתאדים והתפו``א משחימים זה יכול לקחת עוד כ 1/2 שעה לכן סבלנות.

מתקבל עוף בטעם תפוז עדין ותפו``א מדהימים.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ארכיון צילום: הדס פרוש\ פלאש 90

מרצה באוניברסיטה העברית: "הקורונה מתפשטת בגלל יהודים מנשקי המזוזות"

קרא עוד