סלט של נתחוני בקר על עלים ירוקים וטחינה סלק

חדשות כיפה שף אבי ביטון 17/10/17 14:42 כז בתשרי התשעח

סלט נתחוני בקר, צילום: וופ מדיה ג'ני שוובר
סלט נתחוני בקר, צילום: וופ מדיה ג'ני שוובר

מצרכים

המצרכים לסלט:

צרור גדול של כוסברה

צרור גדל של שמיר

צרור גדול של נענע

צרור גדול של פטרוזיליה

בצל לבן פרוס דק

נתחי כף קטנים

כפית סומק

מיץ לימון

מטחנת מלח ים עם עשבי תיבול

שמן זית

המצרכים לטחינה סלק:

טחינה גולמית

מיץ סלק ממכונת מיצים קשים

לימון

מלח לפי הטעם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

סלט:

תולשים עלים מכל עשבי התיבול ושמים בקערה.

מערבבים את הבצל עם הסומק ושמן הזית.

בפלאנצה צולים את נתחי הכף, ומתבלים בכ-3-4 סיבובי מטחנת מלח ים עם עשבי תיבול.

מוסיפים מעט פלפל.

טחינה: סוחטים סלק למיץ, מערבבים את הטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים את מיץ הסלק (במקום מים) ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי.

הרכבת המנה:

1. פורסים דק את נתחי הבשר הצלויים, מוסיפים לסלט ומתבלים במלח פלפל לימון ושמן זית.

2. שמים את הסלט בצלחת הגשה ומסביב יוצקים את הטחינה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות שף אבי ביטון ומלח הארץ

כתבות נוספות