סגור

כרוב ממולא

כד באדר ב'
,
31 במרץ, 2008
31/03/2008 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

1 כרוב ירוק גדול

500 גר´ בשר הודו אדום טחון

(מעט שמן זית או שומן אווז (יותר עדיף) לטיגון.

1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב.מבושל ב-3/4 כוס מים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום כתושות.

מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם

לרוטב:

1 צנצנת מיץ עגבניות

אפשר אך לא הכרחי כף אבקת מרק עוף של קנור

מים כדי כיסוי הגלילים.

הוראות הכנה

ההכנה:

להניח את העלים על קערה הפוכה זה על זה. (הכי נוח לעבוד כך).

את העלים הקטנים במרכז הקלח, לקצוץ לפרוסות דקות ולהשתמש בהם לריפוד הסיר.

להכין מלית:

לטגן בצל לשקיפות.להוסיף שום . לטגן

לערבב עם יתר חומרי המלית.

להניח כף גדושה של מלית על קצה העלה (זה שהיה מחובר לקלח). לקפל את שני הצדדים כלפי המרכז ולגלגל לקצה, גלילה לא הדוקה מדי.

להניח בסיר עם התפר כלפי מטה.

להמשיך כך עם כל העלים ולהניח בצפיצות בסיר עד 3 שכבות זה על זה.לפזר מעל כרוב קצוץ,

לשפוך על הכרוב כדי כיסוי את מיץ העגבניות. להוסיף תבלינים, מלח,סוכר, פפריקה,אבקת מרק בטעם עוף (לטעום תוך כדי בישול ולתקן טעמים)

להביא לרתיחה ולבשל בסיר מכוסה (פתוח מעט למניעת גלישה),בביעבוע עדין כשעה..

גיוונים: כמו בכל תבשיל הונגרי 100 גר´ חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות במלית עושים נפלאות.

הערות

קיבלת כבר עיצה טובה להסרת העלים, אבל אם בא לך כרוב ועכשיו,אפשר להרתיח מים בסיר גדול,לתקוע בלב בכרוב מזלג של ששת ולטבול במים הרותחים לכמה דקות, להוציא, לשחרר חלק מהעלים ולהמשיך לטבול את הכרוב במים עד שכל העלים מוסרים.
כעת כל שנותר להסיר את העורק העבה שעובר לאורך העלה
ואם העלה לא דיי גמיש לטבול שוב לכמה דקות במים רותחים.
שיטה נוספת:
לעצלנים וספונטניים , לעטוף את הכרוב השלם בניילון נצמד ולהכניס למיקרו בעוצמה מלאה ל 15 דקות. להוריד ניילון (יש גבול לכמות החומרים הרעילים שאנחנו רוצים לספוג), לצנן ולפרק בקלות. אם במרכז הכרוב נותרו עלים קשים, לעטוף ולהקרין עוד כמה דקות:
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ

שר הביטחון הכריז על מצב מיוחד בעורף

קרא עוד