סגור

בורקס בשר

כו בתשרי התשעא
,
04 באוקטובר, 2010
04/10/2010 0:00
בורקס בשר

בורקס בשרצילום: shutterstock

בשרי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

חצי ק"ג בשר טחון

2 בצלים בינוניים

כמה שיני שום (לפי הטעם)

פטרוזיליה (אופציונלי)

סילאן או דבש- כ-3 כפות

מלח, פלפל

ביצה טרופה

בצק עלים מוכן חצי מופשר (עדיין קר)

הוראות הכנה

את הבצלים קוצצים ומטגנים, ולאחר מכן מוסיפים את השום.

לאחר שהבצל והשום מטוגנים (אני לא מחכה שיהיו זהובים כי השום נוטה להשרף), מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, הסילאן/דבש ומתבלים במלח ופלפל.

מערבבים מעט וכשהבשר נהיה חום אך עדיין עסיסי (לא מבשלים יותר מדי!) מורידים מהאש ומצננים מעט.

מכינים "דף" בגודל הרצוי מבצק העלים. אפשר להכין בורקסים אישיים או אחד גדול שמאוחר יותר תפרסו לפרוסות.

מניחים את הבשר במרכז ומקפלים כך שהבשר לא חשוף כלפי חוץ.

אני מכינה בורקס ארוך, וסוגרת במרכז ואז הופכת,כך שהחלק שאוחה יהיה כלפי מטה.

בעזרת סכין ניתן לחרוץ מעין צורת רשת, למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל.

בתנור ל180 מעלות עד שמשחים.

בתיאבון!

הערות

תלוי בגודל שמכינים 1. דבש ניתן לשים לפי הטעם, יש כאלו שכלל לא יאהבו מתוק..
2. אני אוהבת את הבשר מעט מתוק, ולפי המלצת אחי מוסיפה הרבה פלפל בתיבול הבשר. שילוב הפלפל והדבש יוצא מצויין
3. חשוב לא לבשל יותר מדי את הבשר בסיר, כיוון שהוא עובר בישול נוסף בתנור. הוא עלול להתייבש..

המתכון באדיבות מתכונים של המשפחה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אברי גלעד  צילום: Oren Nahshon\ Flash 90

אברי גלעד ניצל מבידוד נוסף

קרא עוד