מתכון בריאות: אורז ירוק שלא תפסיקו לנשנש

אורז עם אפונה, אורז עם עדשים או אפילו עם אטריות כולם טובים ונחמדים, אבל האורז הזה פשוט מושלם

מערכת כיפה בשיתוף חסלט
כו באדר א'
,
06 במרץ, 2016 10:40
אלעזר קליין

אלעזר קלייןצילום: אלעזר קליין

אורז הוא אחד הפחמימות שזוכה לככב בכל שולחן שבת. יש אינספור וורסיות ומתכונים לאותם גרגירים לבנים אבל אף אחד מהם לא רענן כמו המתכון הזה. החסרון היחיד של המתכון הוא שלרוב צריך להכין ממנו כמות כפולה, כדי שישאר מה לנשנש באמצע השבוע.

(צילום: אלעזר קליין)

המצרכים:

כוס אורז
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
בצל סגול
צרור כוסברה חסלט
צרור פטרוזליה חסלט
צרור עלי סלרי חסלט (ללא הגבעולים הקשים)
שני עלי מרווה חסלט
פטריות לפי הטעם
מלח, פלפל

כמו כל מתכון שמתחיל בסיר, נתחיל בבצל מטוגן. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, מוסיפים מעט שמן (לא שמן זית) לסיר ומוסיפים את הבצל. מידי פעם נותנים לבצל שבסיר ערבוב קל ומחכים שיזהיב.

במקביל חותכים את הכוסברה, הפטרוזליה, הסלרי, עלי המרווה והפטריות, לחתיכות ברוחב של סנטימטר אחד בערך. ומוסיפים אותם לסיר כשהבצל כבר זהוב. נותנים ערבוב קצר ומוסיפים מיד את האורז לסיר. מערבבים טוב טוב את כל המצרכים בסיר ומוסיפים את המים ומעט מלח ופלפל, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.

(צילום: אלעזר קליין)

לאחר שהסיר מבעבע מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כעשרים דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד עשר דקות. (להתאפק לא להציץ!)
האורז הולך נהדר עם עוף או בשר בקר, אבל האמת שבזכות העלים הירוקים, פשוט טעים לנשנש אותו כמו שהוא מהסיר.

(צילום: אלעזר קליין)



צריכת מוצרי "חסלט - עלי קטיף" הופכת למשתלמת הרבה יותר, עם יציאתו לדרך של המבצע הגדול, במסגרתו תוכלו לזכות מדי שבוע במוצרי חשמל יקרי ערך למטבח הביתי. לפרטים נוספים על המבצע לחצו כאן

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרב שלמה אבינר צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יהודי לא רוצח יהודי

קרא עוד