מרק ברוקולי חלבי

אינס שילת גבאי
כט בכסלו התשעז
,
29 בדצמבר, 2016 12:40

צילום:

20 גרם חמאה

2 חבילות ברוקולי טרי מופרד לפרחים - ללא הגזע

1 בצל חתוך לקוביות

1 כרישה פרוסה לפרוסות

מים - עד 3/4 מגובה הסיר

קמצוץ אגוז מוסקט

מיכל קטן של שמנת לבישול 9%

פלפל גרוס

כפית מלח

סיר עמוק (5 ליטר)

להגשה:

גבינת פרזמ'ן פקורינו כל גבינה קשה מגוררת מעל.

ההכנה:

ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הבצל והכרישה, מערבבים כ- 2 דקות ומוסיפים את פרחי הברוקולי, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט וממלאים מים עד 3/4 מגובהו של הסיר.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה בכיסוי חלקי.

לאחר חצי שעה מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את הכל בעזרת מוט בלנדר.

מחזירים לאש ומוסיפים מיכל שמנת לבישול, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עשר דקות נוספות, בודקים טעמים ומוסיפים לפי הצורך מלח ופלפל.

מגישים עם גבינה מגוררת מעל.

(צילום: אפיק גבאי)

המתכון באדיבות ובחסות מועצת החלב

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

x
 צילום: Yonatan Sindel/Flash90

הסגר נכנס לתוקף: היציאה מיישוב המגורים אסורה עד יום שישי

קרא עוד