השמנמן והרזה מבקרים אצל טל ושני

השבוע חרגנו ממנהגנו והלכנו לבדוק ארוחת בוקר. אומרים שזו הארוחה הכי חשובה ביום, זה נחשב אם אכלנו אותה בצהרים?

בעז פרידמן
יא בכסלו התשעב
,
07 בדצמבר, 2011 16:20
יחצ

יחצצילום: יחצ

טל ושני צמודות כבר הרבה זמן, הדבק שמחזיק אותן הוא האוכל. לפני כ-12 שנה השתיים פתחו קייטרינג (ללא תעודת כשרות) והשנה פתחו בנוסף אליו את הפינה הקטנה שלהן (עם תעודה) בתל אביב.למקום החדש הן קוראות, תחזיקו חזק, טל ושני.

בטל ושני מוגשות ארוחות בוקר לאורך כל היום, אופציות אחרות הן כריכים או סלטים. במילים אחרות, במקום לא תמצאו ביףבורגיניון או ריזוטו כמהין וזעפרן. באותה נשימה, על פי מה שאנחנו טעמנו, מה שכן תמצאו כאן יהיה איכותי ומוצלח לאותו הז'אנר.

הפעם הצטרף אלי יואב אחי. שני ניגשה אלינו עם התפריטים ואנחנו בחנו אותם בעיון. בסופו של דבר הלכנו על ארוחת בוקר איטלקית (54 ₪) - "סלסלת לחמים, חביתה עם זיתי קלמטה, חציל קלוי, פטה ובזיליקום, ממרח עגבניות מיובשות, גבינת שמנת, עגבניות שרי ופסטו, חמאה, קונפיטורה, מיץ טבעי, שתייה חמה ומיני פנקוטה" ועל השקשוקה (45 ₪) - "סלסלת לחמים, טחינה ירוקה, סלט ירקות, שתייה חמה ומיץ טבעי".

נתחיל בשקשוקה. מורגש שחומרי הגלם טריים והמנה נעשתה באהבה אבל השקשוקה הייתה פשוטה ועדינה מדי. "טעים אבל בינוני" יואב זרק "אז אתה חייב לטעום את החביתה שלי, עף לך הסכך". החביתה בארוחה האיטלקית הייתה באמת מיוחדת (כמו שהשקשוקה הייתה באמת לא), התוספות משדרגות את הביצה המוכרת למשהו מליגה אחרת לחלוטין. המתיקות והמרירות של החציל יחד עם הפטה מלאת הנוכחות השאירו אותנו פעורי פה. עד שהיינו חייבים ללעוס.

תמונה בגלריהתמונה בגלריהתמונה בגלריהתמונה בגלריה

מבין המזטים שהוגשו לשולחן בלט הקפרזה - רצועות מוצרלה ועגבניות טריות ברוטב פסטו ביתי שנעשה במקום וסלסלת הלחמים התרוקנה לאיטה. מוקדם מדי לעבור לקינוחים חשבנו אז קראנו לשני בשביל להזמין משהו נוסף. "מעבר לתפריט אנו מציעים כל יום את מנת הבית שמשתנה (45 ₪), היום יש קציצות כרישה עם פירה מוקרם ועשבי תיבול (מגיע עם סלט ירקות), בנוסף יש היום מרק עדשים וירקות שורש (20 ₪)". "אחד מכל אחד?" יואב הנהןבהסכמה ושני כבר סימנה לטל שהיום עוד ארוך עם השניים האלה.

המרק סמיך וטוב, מתאים יותר לערב קריר מאשר לאותו צהריים חם. נראה היה שהשמש מתעקשת לתפוס אותנו מבעד לחרכים הצרים אליהם לא הגיע הווילון הגואל. מזיעים,עברנו לקציצות. יואב התחיל דווקא בפירה ואני משכתי קציצה לצלחת, אחרי דקה החלפנו תפקידים. הקציצה הייתה מצוינת,קריספי מבחוץ ומלאה בטעם ובארומה מבפנים. משהו בקציצת הכרישה העלה טעמים של פלאפל מהילדות והצטערתי שצריך להשאיר ליואב את הקציצה השנייה. הפירה מוקרם בשמנת ומשמש תוספת לקציצות היה מוצלח אבל קצת יותר מדי באותו שלב.

כשמגיעים לקינוחים התפריט מודיע: "מבחר משתנה". הלכנו על טעימות ממספר קינוחים: מוס שוקולד בלגי, מוס קפה וכדורי שוקולד. את הקינוחים אפשר לקבל בגדלים שונים כאשר המחירים נעים בין שבעה לשלושים שקלים. כדורי השוקולד היו התחלה טובה לשלב הקינוחים אבל הסיום היה מתוק בהרבה. המוסים על בסיס שמנת (ללא ביצים) היו משובחים. במוס השוקולד הבלגי הייתה קריצה של ויסקי ובמוס הקפה כיסוי שוקולדי מפנק. ההקפדה על החומרים והאיכות הבלתי מתפשרת מורגשת בכל ביס או כמו שאמרה שני: "אנו מתחייבים שיהיה טעים לא שיהיה בריא".

אם בא לכם ארוחת בוקר טובה, אצל טל ושני תקבלו אותה. גם בערב.

טל ושני, ארלוזורוב 23, תל אביב, טלפון: 03-5230044
שעות פתיחה: א'-ה': 7:30-22:00, ו': 7:30 עד כניסת השבת

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בני גנץ ודייויד פרידמן בהלוויתה של נחמה ריבלין ז"ל צילום: הדס פרוש, פלאש 90

לפני ההכרזה האמריקאית: שגריר ארה"ב עדכן את גנץ

קרא עוד