טו בשבט: לשדרג את האוכל עם פירות יבשים

בואו ללמוד לגוון את שולחן הטו בשבט שלכם ב 2 מתכונים שמלאים בפירות יבשים : בשר למנה עיקרית ועוגה למנה אחרונה. בתאבון

באדיבות רשת "על המשקל"
ח בשבט התשעו
,
18 בינואר, 2016 11:11

צילום:

בשר ופירות יבשים בתנור

מה צריך ?
1-1.5 ק"ג כתף בשר
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם משמשים חתוכים
100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 גזרים מקולפים ומחולקים ל 2-3
2 כוסות ציר עוף או מים רותחים = מים לכיסוי הבשר
2 כפות תבלין טוסקנה לסטייק
2 כפות דבש או סילאן ללא סוכר

איך מכינים?

מומלץ להשתמש בסיר שניתן להכניס גם לתנור.
מטגנים את הבצלים עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את הבשר ומטגנים מס' דק'
מוסיפים לסיר את הפירות היבשים, התבלינים ואת הסילאן (או הדבש) ואת הנוזלים עד לכיסוי
מבשלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לשעה-שעה וחצי נוספות. יש לשים לב מדי פעם שנשארו עדיין נוזלים.
לאחר שהבשר מתרכך, יש לפתוח את המכסה ולתת השחמה נוספת של מס' דקות.

עוגת ט"ו בשבט עסיסית

מה צריך ?
2 ביצים
1 קופסא רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)
1/2 כוס שמן זרעי ענבים
2 כוסות סוכר קנים
3כוסות קמח 70% עדין
2 כפיות א. אפיה ללא אלומניום
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
כוס פירות יבשים קצוצים
כפית קינמון

איך מכינים?

מחממים תנור ל180 מעלות
מניחים בקערה גדולה: ביצים, שמן, רסק תפוחים. טורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה קמח וא.אפיה ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
קוצצים פירות יבשים- מערבבים עם מעט קמח ומוסיפים לתערובת, בשלב זה נוסיף גם את האגוזים והקינמון
מקשטים מלמעלה במעט סוכר קנים וקינמון
מעבירים לתבנית אינגלישקיק משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 20-25 דקות עד להזהבה

המתכונים בחסות הקונדיטורים של רשת על המשקל

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ראש הממשלה בנימין נתניהו בגוש עציון צילום: כיפה

הצהרת נתניהו בגוש עציון: "אנחנו ביום היסטורי"

קרא עוד