טו בשבט הגיע, תתחילו לבשל

מחפשים לגוון את סדר טו בשבט, לערוך ארוחה חגיגית? מצאנו לכם במאגר המתכונים – מתכון חלבי, מתכון בשרי וגם קינוח שבכלל מתאים לפורים

חדשות כיפה 01/02/15 17:19 יב בשבט התשעה

טו בשבט הגיע, תתחילו לבשל
shutterstock, צילום: shutterstock

המתכון החלבי : מאפה תפו"א ופרות יבשים

רכיבים
1 ק"ג תפו"א
50 גר' חמאה רכה
1 כוס חלב חם
1/2 כוס שזיפים מיובשים קצוצים
1/2 כוס צימוקים
מלח
פלפל
2 כפות דבש

הכנה
מבשלים את התפו"א בקליפתם עד שהם מתרככים. קולפים אותם ומועכים היטב.
מוסיפים את יתר החומרים עד לקבלת מרקם אחיד
משטחים בתבנית ואופים במשך 40 דק'.

למתכון המלא לחצו כאן

(צילום: Shutterstock)

המתכון הבשרי : עוף בפרות יבשים

רכיבים
עוף
בצל
תבלינים: מלח, פפריקה מתוק / חריף, כמון.
שזיפים שחורים בלי הגרעינים,
משמשים יבשים
שקדים שלמים מקולפים.

הכנה
מטגנים בצל בכמות מכובדת.
מכניסים את מנות העוף לבצל עם תבלינים: מלח, פפריקה מתוק / חריף, כמון.
מטגנים עד שהעוף מקבל צבע.
מכניסים לסיר שזיפים שחורים בלי הגרעינים, משמשים יבשים, שקדים שלמים מקולפים.
מבשלים על אש נמוכה מאוד כשעה.
אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מעט מים.
מידי פעם להקפיץ כדי שכל העוף יקבל צבע כהה.

למתכון המלא לחצו כאן

(צילום: shutterstock)

הקינוח המיוחד: אוזני המן במילוי פירות יבשים וגרנולה

רכיבים
החומרים לבצק שמרים:
100 גר' מרגרינה 'עץ הזית' מופחתת שומן וקלוריות לאפייה
1 חלמון
80 גר' סוכר (1/3 כוס + כפית)
קורט מלח
200 גר' קמח (1.5 כוסות)
50 גר' אגוזי מלך טחונים (1/2 כוס)
25 גר' שמרים טריים
30 סמ"ק מים (4 כפות מים)
1 ביצה טרופה למריחה

החומרים למילוי:
100 גר' מישמש יבש
50 גר' חמוציות יבשות
50 גר' שזיפים ללא חרצנים
100 גר' תמרים ללא חרצנים
100 גר' גרנולה
חצי כוס סירופ מייפל

הכנה

הכנת המילוי:
1. מניחים בסיר פירות יבשים ומוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
2. מסננים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים מייפל וטוחנים גס.
3. מעבירים לקערה ומוסיפים את הגרנולה.

הכנת הבצק:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מערבבים מרגרינה, סוכר, חלמון ומלח במערבל לעיסה.
3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים כ - 2 דקות נוספות.
4. מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.
5. מעבירים את הבצק למנוחה במקרר לכ - 30 דקות.
6. מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים.
7. מורחים את שולי הבצק בביצה ומניחים ככף מהמלית, מהדקים את השוליים ליצירת משולש.
8. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ - 120 דקות עד לקבלת גוון שחום.

למתכון המלא לחצו כאן

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר