פרוייקט הסקי הדתי

חלת מפתח

לקראת שבת מתכון מיוחד לחלה בצורת מפתח - סגולה לפרנסה

סטפן לייק, שף חברת שמרית 08/04/10 00:00 כד בניסן התשע

מנהג מיוחד הוא לאפות חלות בשבת הראשונה שאחר חג הפסח. למנהג טעמים שונים אך כולם קושרים את אפיית הלחם לסגולה לפרנסה. יש שנהגו לעשות חלה בצורת מפתח, או להטביע צורת מפתח על החלה, רמז לשערי הפרנסה שיפתחו.



מרכיבים לחלה גדולה בצורת מפתח

(או לשתי חלות בינוניות בצורת מפתח)

1 ק"ג קמח

1 קוביה או שקית שמרית (50 גר)

1 שקית משפר אפיה

¾ כוס סוכר (150 גר)

150 גר מרגרינה (¾ חב)

2 ביצים בגודל L

כ-½1 כוסות מים פושרים

כפית מלח


למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג לפיזור.


סגולה לפרנסה (צילום: יחצ)



אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים למנוחה בכלי מכוסה כחצי שעה.

לחלה אחת גדולה: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים. סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.

ליצירת שתי חלות קטנות יותר: מחלקים את הבצק בתחילתו לשניים - כלומר בסופו, ל 18 חלקים.


1.ליצירת החלק המרכזי של המפתח - מגלגלים שלושה חלקים לאורך של כ 40 ס"מ כל אחד

וקולעים מהם צמה.

2. מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.

3. מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועה באורך של כ 20 ס"מ כל אחד.

4. את החלקים הללו קולעים לצורת צמה. (החלה הקטנה מהווה למעשה את השיניים של המפתח).

5. מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.

6. את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות של כ 40 ס"מ

7. קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה

הגדולה. (עיגול זה מהווה את ראש המפתח).

8. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.

10. בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות אופים כ-35 דקות עד שהחלה זהובה.

11. מעבירים לרשת לצינון.


באדיבות חברת שמרית


מתכונים נוספים ניתן למצוא במאגר המתכונים או בפורום המתכונים

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר