כשרות עלי גפן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/05/02 14:35 יב בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב,

מלפני כחודש גוייסתי לצו 8 בגיזרת אלון מורה (שכם) במנות הקרב שקיבלנו היו קופסאות שימורים של עלי גפן עם הכשר שאינו זכור לי כרגע.

מדובר על בישול נוכרי, אני עד כמה שידעתי יש ליהזהר באכילת עלי גפן ולכן חששתי מלאכול, אך חייל אחר שהיה איתי אמר לי שכיוון שהתולעים כבר התמוססו אין שם תולעת קרוי עליהם ולכן מותרים הם. האם כך ההלכה?

תשובה

בס"ד

עלי גפן נגועים בדרך כלל בתלעים שקשה להוציאם מהעלים. שמעתי שיש דרך לנקות אותם במפעל ולכן אם אין הכשר מעולה - אל תגע בהם.

הסברה שתולעים נמחות ומתמוססות בשימורים, אין להם על מה שיסמכו. רק כשעלים נמצאים במקום יבש יש סברה שהתולעים יתיבשו וימחו.

אם מדובר בבישול נכרי - אין שום היתר.