"כל כבודה בת מלך פנימה"

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/04/04 15:18 כג בניסן התשסד

שאלה

שלום!

אשמח ממש אם תוכלו להסביר לי את משמעות הפסוק "כל כבודה בת מלך פנימה". האם הוא מדבר על צניעות? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה!
המשפט "כָּל-כְּבוּדָּה בַת-מֶלֶך פְּנִימָה " לקוח מהפסוק "כָּל-כְּבוּדָּה בַת-מֶלֶך פְּנִימָה מִמִּשְׁבְּצוֹת זָהָב לְבוּשָׁהּ", המופיע בתהילים מ"ה.
לפסוק זה יש מספר פרושים, אך הפירוש המרכזי שמופיע גם במדרשים, גם בגמרות, וגם במפרשים הוא צניעותה של בת ישראל.

לדוגמא – מדרש רבא, במדבר א':
" כל כבודה בת מלך פנימה ממשבצות זהב לבושה ...אשה שהיא מצנעת עצמה אפי' היא ישראלית ראויה היא שתנשא לכהן ותעמיד כהנים גדולים שנא' ממשבצות זהב לבושה"
ואכן, כך קרה:
"שבעה בנים היו לקמחית וכולן שימשו בכהונה גדולה. נכנסו חכמים אצלה אמר לה מה מעשים טובים יש בידך? אמרה להם כך: יעזרו עלי אם ראו קורות ביתי שערות ראשי... קראו עליה הפסוק הזה: "כל כבודה בת מלך פנימה"

ההסבר למשפט זה הוא שמכיוון שהאישה היהודית היא בת מלך, ולא סתם מלך, אלא בתו של מלך מלכי המלכים, יש לה לשמור על צניעותה, כמו שיש לאדם תכשיט יקר מאוד – הוא איננו מביא אותו לכל מקום ומראה אותו לכל אחד, אלא נזהר עימו ונותן לו מקום מכובד בביתו, כך גם בת ישראל, אל לה להחצין עצמה , אלא להיות צנועה.
בהצלחה!
מתי, חברים מקשיבים