פסוק על תכשיט

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 18/09/23 22:28 ג בתשרי התשפד

שאלה

היי, אני רוצה לקנות צמיד עם חריטה של פסוק (לדוג'- ואהבת/ לב טהור ברא לי אלוקים/ שיוויתי ה' לנגדי תמיד וכו').

מותר להיכנס עם זה לשירותים? אם לא, איך כדאי לנהוג? ויש הבדל הלכתי באיזה פסוק זה או הלכה זהה לכל הפסוקים?

תודה!

תשובה

אם מדובר על חריטה שניתן לראות את האותיות בעין רגילה ללא זכוכית מגדלת וכד' יש לשים לב שאין פסוק שלם ושלא רשום את שם ה' על החריטה.

הם יש פסוק שלם או את שם ה', יש לשים את התכשיט בתוך שני כיסויים לפני הכניסה לשירותים.