חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 18/09/23 22:31 ג בתשרי התשפד

שאלה

שלום וברכה.

פעם נדרתי 4 נדרים לצערי הפרתי את כולם ותמיד שידעתי שהפרתי הרגשתי נורא ותמיד אמרתי זהו לא מפר יותר אז עוד פעם הפרתי

וזה קרה מלפני כמה שנים ומאז הפסקתי.

אך איך אלוקים יסלח לי על עוונותי למרות כמה פעמים שניסתי להפסיק אך יצר הרע גבר עליי?

וגם אחי שיש לי איתו קשר חזק מאוד גם סיפר לי שהוא גם במצב כזה והוא לא יודע מה לעשות

תודה רבה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

התשובה מחולקת למספר חלקים: חרטה על החטא, וידוי, קבלה לעתיד.

ברגע שעשית את שלבי התשובה - וניכר מדבריך שאתה מתחרט על החטא ומקבל לעתיד שלא לעשותו - הרי אנו מובטחים בקבלת הקב"ה את תשובתך.

צריך לזכור, נאמר "שבע יפול צדיק וקם" - הצדיק נופל הרבה פעמים אבל ההבדל בינו לבין הרשע הוא שהצדיק לא מתייאש הוא נופל וקם.