תשובה גניבה שאני לא יודע ממי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/09/23 14:12 ד בתשרי התשפד

שאלה

שלום וברכה, אני בתהליך של חזרה בתשובה ונזכרתי מכל מיני עוונות של גניבה/גזל שלצערי הרב הייתי עושה בגיל יותר צעיר. הייתי ״מפלח״ מוצרים(אפילו סתם שוקולדים/חטיפים) לכיס מסופרים/חנויות

ועכשיו שנזכרתי בזה ברוך ה׳ ועוד שמתקרבים לחודש אלול, אני רוצה לחזור בתשובה בעניין

אך איני יודע איך לבצע את זה? איך להחזיר את הכסף במיוחד כשזה מדובר בסופרים/חנויות גדולות ואין כל כך למי לפנות…

תשובה

שלום לך, אשריך על הרצון הכן לחזור בתשובה שלמה.

אם אין למי לפנות, יש לתרום את הערך (באומדן) לצרכי רבים כגון קופת עניי העיר שבה גזלת.

(מקור:

מסכת ביצה (כט ע"א): תנו רבנן: הוא (=אבא שאול בן בטנית) כנס שלש מאות גרבי יין מברורי המדות, וחבריו כנסו שלש מאות גרבי שמן ממצוי המדות, והביאום לפני הגזברים לירושלים. אמרו להם: אי אתם זקוקים לכך. – אמרו להם: אף אנו אין רצוננו בכך. – אמרו להם: הואיל והחמרתם על עצמכם – עשו מהם צרכי רבים.

דתניא: גזל ואינו יודע למי גזל - יעשה בהם צרכי רבים. מאי נינהו? – אמר רב חסדא: בורות שיחין ומערות.)

בהצלחה!