עבודה בחול מועד סוכות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/09/22 19:50 ה באלול התשפב

שאלה

הרב שלום,

אני עובדת כמורה בחינוך המיוחד, ובחופשת חול המועד סוכות המסגרות של החינוך המיוחד עפ"י חוק ממשיכות לעבוד.

אמנם אין הכרח שהמורים יבואו לעבוד, אך הנני שוקלת לעבוד בחלק מהימים אלה.

הסיבות ללמה אני רוצה לעבוד זה בשביל שאתרגל יותר לתלמידים בכיתתי, וגם יש אצלנו די מצוקה עם הכוח אדם בבית ספר אז אין לי בעיה לעזור כמה שאני יכולה כדי להפחית מהלחץ. כמו כן, אני מפחדת קצת שלאחר החופשה הארוכה (אם לא אעבוד) יהיה לי קשה נפשית לחזור לשגרה.

הבנתי שאסור לעבוד בימים אלה, אך האם ניתן לעבוד במידה ומדובר בילדים עם צרכים מיוחדים והסיבות שציינתי?

אשמח לתשובה,

המשך יום נעים.

תשובה

שלום לך,

אמנם אסור לעבוד בעבודה רגילה בחול המועד אך בחינוך המיוחד זו עבודה מותרת הנקראת 'דבר האבד' ומצווה לעזור שם

בברכה ותזכי למצוות

דוד לוי